غمگین نباش! تو کار درستی کردی... درستش همینه که هرچی تو دلت هست بهش بگی. چه خوب چه بد! تا وقتی که دلخوری هایت رو ازش پنهان کنی. اون این امکان رو پیدا نمی کنه که دلایل خودش رو برایت توضیح بده و اگه این فرصت رو پیدا نکنه. همیشه این امکان وجود داره که تو توی دلت حکمی درباره اش صادر کنی و بدون اینکه فرصت دفاع بهش داده باشی محکومش بکنی و این خلاف قاعده دوست داشتنه.
زندگی زوجین مانند یک بازی است که مهره های آن دائم در حال جابه جایی هستند. در بهترین حالت آن دو نفر مانند چراغ مه شکن هستند و راه یکدیگر را روشن می کنند. همچنین نقاط ضعف هم را آشکار می نمایند که موجب رشد دو طرف و پایداری علاقه می شود.
اینکه دیگران دوستمان داشته باشند یا نه کاملاً به خود ما بستگی دارد به اینکه چگونه رفتار می کنیم و چگونه با دیگران کنار می آییم.
اکثر ما دوست داریم دیگران دوستمان داشته باشند. انگار زندگی بهتر می شود. اینکه دیگران دوستمان داشته باشند یا نه کاملاً به خود ما بستگی دارد به اینکه چگونه رفتار می کنیم و چگونه با دیگران کنار می آییم. خیلی وقت ها آن طور که باید با مردم برخورد صحیح نداریم. ما می گوییم می خواهیم دیگران ما را همین طور که هستیم دوستمان داشته باشند.
این بدان معناست که ما کارهایی را که باید انجام بدهیم نمی دهیم و قصد تغییر دادن راه و روش خود را نیز نداریم. خیلی راحت می گوییم چرا نمی توانند من را همین طور که هستم بپذیرند و دوست داشته باشند؟
واقعیت این است برای اینکه دوستمان بدارند. باید دوست داشتنی باشیم.
دشمنی
دوست داشتنی شدن کار زیاد سختی نیست. برای شروع بهتر است وقتی با دیگران روبه رو می شوید. لبخند بزنید و با روی باز با آنها صحبت کنید. رفتاری دوستانه و صمیمی داشته باشید. از مشکلات آنها با خبر شوید و سعی کنید درکشان نمایید و به احساساتشان توجه کنید. وقتی با دیگران روبه رو می شوید بلافاصله سلام کنید. منتظر نمانید آنها سلام کنند. آنها را به اسم کوچک صدا بزنید. نشان دهید که از دیدنشان خوشحال هستید. طوری رفتار کنید که انگار از زندگی حسابی لذت می برید. همیشه به خوبی ها فکر کنید. حتی اگر زیاد هم مایل نیستید خود را مثبت نشان دهید هرگز شکایت نکنید.
مهم ترین قواعد دوست داشتن
هنگام صحبت با همسر خود توجه داشته باشید که زمان و مکان صحیحی را انتخاب کرده اید. نباید با طعنه یا خشونت صحبت کرد. احساسات خود را هنگام گفتگوهای منطقی زیاد به بازی نگیرید. از گله کردن بپرهیزید. به یک توافق برسید. تشویق و تحسین در زندگی های موفق نقش بسیار مهمی برعهده دارند.
حضرت امام حسن عسکری (ع) : دوستی نیکان به نیکان ثواب است برای نیکان ، و دوستی بدان به نیکان بزرگواری است برای نیکان ، و دشمنی بدان با نیکان زینتی است برای نیکان ، و دشمنی خوبان با بدان رسوایی است برای بدان .
"تحف العقول ، ص 517"
اثرات مثبت اندیشی در بهداشت روان
در دنیای لجام گسیخته کنونی که مادیات همه چیز را تحت الشعاع قرار داده است، عواطف، احساسات، بشردوستی و نوع پرستی می رود که به فراموشی سپرده شود. در دنیایی که فقر و تندگستی، جنگ و خونریزی، فساد و تباهی هر روز رو به افزایش است؛ چیزی جز پشتوانه معنوی، مثبت اندیشی، و جز تغییر و تحول درونی نمی تواند بشر را از این همه نابسامانی و از هم گسیختگی های روحی و از هم پاشیدگی های روانی نجات دهد. بنابراین:
دیگران را دوست داشته باشیم تا دوست داشتنی شویم.
مردان در هنگام دروغگویی نشانههایی از خود بروز میدهند که توجه به آن میتواند به کشف این موضوع کمک کند.
دفعه بعد که شما از یک مرد سوال میپرسید حتما به این 4 نشانه توجه کنید تا متوجه شوید آیا او راست میگوید یا در حال پنهان کردن واقعیت است.
1. او به بالا و سمت چپ نگاه میکند
دفعه بعد که از او سوال پرسیدید یا در مورد چیزی توضیح خواستید دقت کنید که او به چه جهتی نگاه میکند. اگر چشمان او به سمت بالا و راست مینگرد، احتمالا او در حال به یاد آوردن جواب است. اما اگر او به بالا و سمت چپ نگاه میکند این احتمال وجود دارد که او در حال ساختن یک جواب برای شماست.
2. او چشم یا گوشش را لمس می کند
اگر یک مرد در هنگام پاسخ دادن به شما مرتبا چشم یا گوشش را لمس میکند اگر مبتلا به آلرژی نباشد میتواند نشان دهنده دروغگویی او باشد. در هنگام دروغ گفتن معمولا جریان خون به سمت صورت بیشتر میشود. در این هنگام بینی و گوشها گرم شده و شروع به خارش میکنند. به همین دلیل او به طور ناخودآگاه ممکن است آنها را بخاراند.
3. او روی صندلی خود جابه جا میشود یا تکانهای بیمورد میخورد
این تیکها میتواند نشان دهنده عصبی بودن او باشد. اگر او در حال توضیح دادن به شما این حرکات را دارد میتواند نشان دهنده دروغ گویی باشد.
4. او صورتش را با دستانش میپوشاند
در این حالت احتمالا مرد در حال دروغگویی است. زمانی که او دید شما را از دهانش مسدود میکند شاید نشان دهنده این باشد که او تلاش میکند تا از درز حقیقت به بیرون خودداری کند. به علاوه ممکن است در این حالت او با لبهای خود را با زبانش مرطوب کند یا نگاهش را از شما دور کند. این حرکات میتواند نشان دهنده این باشد که چیزی او را اذیت میکند.
خبرآنلاین
نتیجه مطالعه صدها میلیون پیامی که مردم بر روی پایگاههای اینترنتی اجتماعی قرار میدهند، نشان داد مردم جهان در ساعات اولیه صبح شادترین لحظات خود را سپری میکنند.
به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از خبرگزاری فرانسه، جامعه شناسان دانشگاه کورنل آمریکا در تحقیقی که با استفاده از نرم افزارهای زبانشناسی صورت گرفت، حضور کلمات مثبت را در 509 میلیون پیامی که 2 میلیون و 400 هزار کاربر اینترنتی از سراسر جهان در طول دورهای دو ساله بر روی توئیتر قرار میدهند، بررسی کردند.
بر اساس نتیجه این مطالعه که در نشریه ساینس منتشر شد، شادترین لحظات افراد به ساعات اولیه صبح مربوط میشود و پس از آن همزمان با آغاز ساعات کاری در اواسط صبح، میزان شادی افراد کاهش مییابد.
یکی دیگر از برهههای زمانی که افراد از حس شادی زیادی برخوردار هستند به لحظات نیمه شب مربوط میشود ولی در طول شب، این وضع کاهش مییابد.
بیشترین تعداد کلماتی که شور و اشتیاق، شادی، فعالیت و هوشیاری افراد را نشان میدهد بیشتر به روزهای شنبه و یکشنبه مربوط میشود. مطالعاتی که در کشورهای اسلامی نیز صورت گرفت نشان میدهد این الگو در کشورهای اسلامی بیشتر به روزهای جمعه و شنبه مربوط میشود.
در این مطالعه تنها پیامهایی که به زبان انگلیسی منتشر شده بود، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت
|
اینکه انسان چه اندازه خود را میشناسد و خود را میپذیرد، در رفتار و عمل او منعکس میشود. رفتارهایی که فرد از خود در زمینههای مختلف نشان میدهد نشانگر درجات خود باوری او است. البته گاهی افراد به خود باوریهای کاذبی نیز دچار میشوند که از لحاظ شدت و حدت پافشاری آنها در برخی ویژگیها قابل تشخیص است. مثل کسی که توان انجام کاری را به تنهایی ندارد و عملا نیز چنین چیزی ممکن نیست، ولی مصرانه خود را توانمند به انجام آن میداند. در هر حال داشتن درجات متعادلی از ویژگیهای زیر نشان از خودباوری خوب و مؤثر در فرد دارد.
در مورد مسائلی که مربوط به زندگی خود است با استقلال بیشتری عمل میکند. به دیگران وابسته نیست مگر در زمانی که چنین ارتباطی با دیگران با انجام عملی لازم و ضروری باشد. چنین فردی میداند که در امور زندگی خود بایستی خود عمل کند و شخصا فعالیتهایش را انجام دهد و همچنین میداند که برخی فعالیتها نیاز به همکاری دیگران دارند. اما فردی که دارای خود باوری بسیار پائین است مستقل عمل نمیکند، وابسته به دیگران است و حتی شاید در مسائل کاملا شخصی احتیاج به دخالت دیگران داشته باشد. فردی با خود باوری کاذب حتی در اموری که نیاز به همکاری دیگران دارند نیز تمایل به استقلال عمل دارد.
خود باوری خوب موجب میشود فرد مسئولیت پذیر باشد. مسئولیتهای مختلف را در زندگی دور و بر خود میپذیرد، حال این مسئولیت میتواند شامل اموری جزئی مثل شستن ظروف یا نظافت منزل باشد، یا مسئولیتهای بزرگتر در گروههای کلاسی ، مدرسه یا گروههای ورزشی و ... . چنین فردی بی تفاوت نیست و قبلا از توصیه دیگران اغلب اقدام به عمل میکند. نقش و حضور این افراد و مسائل مختلف زندگی و جامعه کاملا پر رنگ است.
افراد خود باور خودشان تصمیم میگیرند، فکر میکنند و مسیر فکری خود را در زمینههای مختلف تعیین میکنند. بر اساس خط مشی فکری خود به امور زندگی پاسخ میدهند و براحتی از افکار و عقاید دیگران تبعیت نمیکنند، مگر اینکه با تحلیل و بررسی آن افکار را در جریان فکری خود بپذیرند و ادغام کنند.
افراد خود باور پیچ و خم شخصیت و درون خود را بررسی میکنند و به همان اندازه که میدانند کاستیهایی دارند و باید به فکر جبران آنها باشند. ویژگی خوب و کامل خود را همواره مد نظر دارند، به آنها افتخار میکنند و همواره مقابل چشم خود دارند. افرادی با خود باوری ضعیف شناخت خوبی از خود ندارند و آگاهی کاملی از ویژیگیهای خود ندارد و این ابهام موجب میشود ضعفها و ویژگیهای منفی را گسترش داده و باور خود را در مورد خود خدشه دار سازد.
افراد خود باور خود را به همان شکل که هستند میپذیرند، بنابراین کمتر از افراد خود باور پائین اقدام به تقلید از دیگران در زمینههای مختلف میکنند. دوست دارند به همان شکل و قیافه خودشان باشند و افکار خود را داشته باشند، تمام مسائلی که به آنها مربوط میشود را نیز به همان شکل باور دارند میپذیرند. مثلا خانواده ، شغل و ... بنابراین به دنبال این نیستند که از کارهای دیگران تقلید کنند و یا مثل آنها باشند.
افراد خود باور شناخت صحیحی که از خود دارند بهتر از بقیه به پرورش توناییها و استعدادهای خود میپردازند و آنها را در جهت درست هدایت میکنند. بنابراین از صرف انرژی برای استعدادهایی که ندارند خودداری میکنند و در عوض با توجه و گسترش دادن استعدادهایی که دارند موفقیتهای بیشتری را شامل خود میکنند. فرد خود باوری که میداند استعداد هنری ندارد، وقت و انرژی خود را صرف کسب هنر نمیکند و مثلا اگر میداند در زمینه تجارت یا تحصیل و ... استعدادهایی دارند به پرورش آنها اقداام میکند و در آن زمینه موفق و موفقتر میشود.
خود باوری افراد نیز مثل بسیاری از ویژگیهای دیگر جسمی و روانی فرد از دوران کودکی شروع به رشد و شکل گیری میکند. خانواده اولین محیطی است که نقش مهم خود را در خود باوری کودک ایفا میکند. والدین خود باور ، فرزندان خود باور تربیت میکنند. والدینی که کودک خود را با تمام ویژگیهایی که دارد و به همان صورتی که هست میپذیرند فرد خود باوری را برای آینده تربیت میکنند. گذشته از خانواده و تآثیرات پیچیده ای که روی خود باوری کودک دارند، محیطهای دیگر مثل محیط دوستان و همسالان ، مدرسه ، محیط شغلی و ... نیز خود باوری فرد را تحت تأثیر قرار میدهند.
با وجود تأثیری که این ویژگی فرد از محیط خود میپذیرد، اما این به معنی عدم تأثیر فرد روی خود باوری خود نیست. به عبارتی فرد بزرگسال براحتی میتواند درجه خود باوری خود را از خویش تغییر دهد. اجازه دهد تأثیرات محیطی به کاهش آن اقدام کنند یا با مقاومتی که از خود نشان میدهد دائما در تلاش برای افزایش خود باوری خود باشد.